torsdag 17 januari 2013

Afghanska kvinnor fruktar framtiden när USA har fått nog

Av Roland Lohr gen Stahl


Tiden går i Afghanistan, redan tidigare har USA lämnat landet efter det att Sovjetunionen drog sig tillbaks och än en gång så vill USA inget annat än att dra sig tillbaks. Draget kan dock komma att stå USA dyrt. Regionen är fortsatt orolig, speciellt så kokar det i grannlandet Pakistan. Har kvinnorna i Afghanistan fått det bättre sedan invasionen?

Kvinnornas rörelsefrihet inskränktes i allmänhet när talibanerna tog över landet och i synnerhet när det dekret som utfärdades i maj 2001 förbjöd kvinnor att köra bil. Detta var den direkta orsaken till att kvinnorna isolerades i sina hem vilket skapade hinder för dem att träffa varandra. De trakasserades och misshandlades av talibanerna om deras offentliga framträdande ansågs strida mot talibanernas påbud och de avlägsnades från det offentliga rummet.
Boken, "Kvinnor i Afghanistan - fredsduvor eller offer", ger med enskilda berättelser ur verklighetens Afghanistan och kvinnornas egna uppfattningar om situationen i dag och i framtiden en del av svaren.

Unikt i sitt slag, läs boken och den sanna historien om dessa kvinnor. Den finns att köpas hos bl.a adlibris - ISBN 9789197969970 Pris: 59:---









 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar