tisdag 29 januari 2013

Av Roland Lohr gen Stahl

Tidigare återgiven av författaren via Wordpress under 2012.

Motstånd mot USA:s förda utrikespolitik – en grogrund för den moderna formen av terrorism

Vi har sett det i böcker, tidskrifter, TV och hört det på radio – brottet, attacken, en krigshandling – som vid tidpunkten förknippas med Osama bin Ladin, och alltid kommer att förknippas med honom. Frågan lyder dock närmast, vad hände egentligen och vem kom på denna bisarra idé, att kapa passagerarplan och krascha dem i World Trade Center. Var det verklingen bin Ladin som stod bakom eller var det en konspiration av amerikanska krafter, kanske CIA?

Jag menar att USA tyvärr är landet som är grogrunden till mycket av det som idag kallas för terrorism, i deras globala krig mot terrorism,deras ständiga rädsla att inte vara omtyckt, att någon kommer att anfalla dem, något som statsmakten varken kan eller vill vinna, det ligger helt enkelt alldeles för mycket makt bakom detta.


Det som Eisenhower en gång varnade för, ”The Military-Industrial Complex” har fått sin storhetstid med Geoge W.Bush/Cheney och Rumsfeldt. Det är dessa män, med sina förfäders arv som är själva maktfaktorn med kontakter långt ut i kanterna, ända till finrummet i det saudiska kungahuset. Händelsen som har skrämt upp en hel nation, ett helt världssamfund har för George W.Bush och övriga endast varit det verktyg som behövdes för att iscensätta sin nya vilda plan till ny politisk ordning. Konsekvensen av detta har blivit en ny stat byggt på skrämsel, inrikes spioneri på sin egen befolkning byggt på deras rädsla att vara i behov av skydd mot anfallarna som kommer att slå ned när som helst och varsomhelst mot amerikaner. I detta nya samhälle är det eliten, de politiskt aktiva och maktfullkomna personer som familjen Bush, Cheney, Rumsfeld m.fl som har fått sin nya arena.

Terrorattackerna som dödade nästan 3000 människor var helt enkelt obegripligt, samtidigt som det mest tyder på en överraskning, en chock att USA:s finansiella hjärta attackerades. I normala fall har det varit USA som attackerar nationer i dess strävan av globalisering, genom att blanda sig i andra rikens intressen, med flygangrepp, marktrupper som under lång tid har dödat tusentals människor. Denna gång var det en grupp som tog sig friheten att angripa världsnationen USA. Något som för de flesta förmodligen är helt obegriplig, ofattbart. Den stora frågan många ställer sig är varför det skedde och hur kunde de lyckas med detta konststycke trots alla varningssignaler, och tidigare tillslag.
Det må vara al-Qaida och Osama bin Ladin som låg bakom, vilket också de amerikanska myndigheterna snabbt förklarade genom att peka ut en grupp kapare tillhörande islamiska fundamentalister knutet till terroristgruppen al-Qaida som leddes av bin Ladin. Han själv förnekade däremot någon koppling till attackerna, men blev officiellt anklagad för att vara hjärnan bakom attackerna.

Det vi vet, är däremot att samtliga 19 kapare dog i kraschen, mycket annat lär förblir ett mysterium. Men mysterier förblir mysterier endast om vi låter dem att vara så, i motsats till detta kan de istället bli avslöjade om vi vill . Bland samtliga dessa kapare har mysteriet kring Mohammed Atta börjat visa häpnadsväckande resultat efter genomförd en utredning som motsäger den traditionella tesen om den officiella historien bakom 11 september attacken. Det enda kaparna hade gemensamt var deras anslutning till den extrema sidan av Islam. Detta innebär att de trodde på idén att använda våld för att uppnå sina mål, besatt av ritualer och framträdanden dikterad av sin tro. Det är därför som islamister, skäggiga män, angelägna om att be fem gånger per dag, fasta en hel del, läser deras heliga skrift Koranen på daglig basis och aldrig umgås med kvinnor utom i äktenskapet. Rökning, att förtära alkohol eller att spela förutom att äta griskött är strängt förbjudet.

Vems idé var det, att krascha in i ”WTC” med flygplan?

Historien om 11 september attackerna och dess bakgrund lämnar en hel del frågor obesvarade, en av de mest förbryllade frågorna är vem som kom på denna djävulska idén att krascha flygplan in i skyskraporna.

Vems idé var det?

Enligt kommissionens rapport över 11 september attacken nämner de mycket kortfattat att Mohammed Atta tillsammans med Marwan al-Shehhi, Ramzi Binalshibh och Ziad Jarrah, ingick i ”Hamburg cellen” och flög till Pakistan i november 1999 där de träffade Osama bin Ladin i Kandahar. Bin Ladin bad dem om lojalitet och att åta sig ett självmordsuppdrag, som de alla accepterade. Bin Ladin sände dem senare iväg till Karachi för att träffa Khalid Sheikh Mohammed för att få en allmän överblick över operationsplanen.

Det finns dock tvivel att idén om att krascha planen i tornen egentligen var bin Ladins eller Khalid Sheikh Mohammeds egna tänkande. Al-Qaida var bekant med vanliga självmordsuppdrag men attacken den 11 september var något helt annat, det var en helt ny slags av operation, det var inte deras stil eller av den dignitet de var vana vid att operera i. Denna typ av tänkande, planering och genomförande, behövde någon form av utbildning, hög specialiserad form av teknikkunskaper, kunnighet i dynamiken av byggnaden och kanske kunskaper om att riva skyskrapor. Det behövdes någon som hade studerat stadsplanering, därav trodde många att den enda som kunde komma i fråga var, Mohammed Atta.

”Hela historien, det som täcks för och hålls undan av amerikanska myndigheterna kommer snart att kunna läsas i den bok som nu håller på att färdigstäs med titeln ”Slutet för Osama bin Ladin – Ett år efter mordet i Abottabad” den 2 maj, 2011.”

Tillbaks till Mohamed Atta, han hade studerat stadsplanering vid universitetet i Hamburg , ofta kritiserat de moderna skyskrapor, och var av den uppfattning att de störde strukturen i de gamla städerna genom att blockera lokala gator och ändra dess skyline. Han trodde att de stora, opersonliga och ofta fula flerbostadshus byggda i form av torn hade förstört gamla stadsdelar, och tog bort privatliv och värdighet från människor. Han trodde starkt på att skyskrapor stod för ett tecken för det moderna väst ur vilket hans anti-väst känslor växte fram. Han, en främling i det mer kyliga Hamburg, långt borta från sitt hem, oförmögen att hantera det nya livet i Europa, besvärades av en identitetskris, omgiven av muslimska fundamentalister som såg honom som en nyanställd. Samtidigt som han kunde försvinna i månader och återkomma – kändes han som den enda som tänkte på dessa skyskrapor som ankor som sitter och vänta på det perfekta målet och började att sortera för att marknadsföra en hemsk tanke bland ledamöterna i Hamburg cellen.

Gamla kommissionens rapport bekräftar egentligen bara en sak, ”underrättelsetjänstens fel” för attacken, medvetet eller ej. Men kommissionen utgick också endast ifrån FBI:s egna utredning, som bidragit till ett klarläggande av Vita hustes mentalitet, att jaga brottslingar som redan var kända. Ändå var det inte bara FBI som var den enda part som var intresserade av att undersöka händelserna, undantaget naturligtvis CIA som hade sin egen version av det hela, som inte var intresserade av något samarbete. Varför egentligen inte, ett svar som vi hört då och fortfarande hör idag – pga fara för rikets säkerhet – men det fanns också de som var intresserade av att undersöka saken grundligt, utan en förutbestämd uppfattning, mer för att hitta en tillstymmelse av sanning, en ledtråd, om det fanns någon. Myndigheterna fann snart att Atta enligt officiella raporter anlände till USA den 3 juni 2000, Newark International Airport från Prag. Således har han bott i USA i mer än ett år före attackerna, han hade acklematiserat sig fullkomligt med sin amerikanska flickvän i det amerikanska samhället. Han var inte resebenägen utan valde att flytta till Florida-Venice, där han skulle genomgå en flygutbildning. En som undersökt och utrett historien med Atta var Daniel Hopsicker, reporter och författare till boken om Atta. Hans bok var betydligt särskiljande från vad vi tidigare kunnat läsa. Enligt vad vi tidigare hört levde Atta kvar i Florida efter sin flygutbildning, men det gjorde han inte. Dussintals bland lokalbefolkningen har sagt olika - hans hyresvärd, grannar, taxichaufförer, anställda restaurang och hans flickvän – andra har blivit tillsagda att inte prata om det av federala myndigheter. Varför?
FBI sökte efter offentlig information om Atta under dennes tid i USA på olika platser, men av någon oförklarig anledning inte i Venice Florida, där han tillbringade större delen av sin tid i USA.

Varför denna avsiktliga vilseledning? Vad är de försöker dölja?

Det finns med andra ord en rad frågor som lämnats obesvarade gällande dagen den 11 september, kaparna och USA:s ovilja att undersöka i djupet av detta. Detta ger oss anledningen att misstänka att det inte är det sista vi kommer att få höra om händelsen, USA:s och CIA:s egen delaktighet i detta, oviljan från CIA att samarbeta och nuvarande regeringens ovilja att ens försöka göra något åt att hitta svaren. Är det verkligen så enkelt, amrikanska regeringen vill inte titta i backspegeln utan titta i nuet, vem vet annars vad som kan krypa fram. En sak är dock säker att kriget/krigen kommer aldrig att sluta så länge USA för denna befrämja denna egensinnade kamp mot terrorismen som de själva är en del av. Samtidigt som det amerikanska folket är en del av många som får bekosta kriget med pengar och liv gynnas den amerikanska eliten genom att fylla sina kassakistor samtidigt som det amerikanska folket blir allt fattigare, allt fler får svälta och allt mer besvaras frågan av sig själv ”Varför hatar ni oss, ett fredligt folk”!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar